Nieuws
 

Veilig en verantwoord sporten en COVID-19

Als sportondernemer en beweegcoach is het mijn missie om iedereen, zowel gevaccineerde mensen als ongevaccineerde mensen, gezond en veilig te laten sporten.

Het kabinet heeft onlangs nieuwe maatregelen aangekondigd die per 6 november 2021 ingaan inzake de ontwikkelingen rondom COVID-19. Als sportaanbieder dien ik mij te houden aan de protocollen die vanuit het kabinet zijn vastgesteld. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig blijft voelen in mijn lessen. Alle studio's en trainingsruimtes waar Faasse Fit lessen plaatsvinden zijn voorzien van een uitstekend ventilatiesysteem. Faasse Fit conformeert zich aan het protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF https://nocnsf.nl/sportprotocol

Hieronder de maatregelen in het kort:

  • Geadviseerd wordt om bij binnenkomst eerst de handen te wassen.

  • Op de mat of stoel leg je een eigen handdoek neer die groot genoeg is om het oppervlak te bedekken. Je kunt uiteraard ook een eigen mat meenemen.

  • Na de trainingen word je vriendelijk verzocht het gebruikte materiaal zoals mat, stoel en attributen te reinigen. Schoonmaakmateriaal is op de locaties aanwezig.

  • Bij Faasse Fit trainen wij op 1,5 meter afstand van elkaar.

  • Blijf thuis bij corona gerelateerde klachten en laat je testen.

  • Voel je vrij om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en bij het verlaten van het pand.  Op sommige locaties is een mondkapje verplicht. Op de mat of stoel kan het mondkapje af.

  • Ik ben genoodzaakt te gaan scannen op QR codes (coronatoegangsbewijs). Heb je deze niet dan moet ik je helaas de toegang ontzeggen. Je bent uiteraard wel welkom als je een negatieve PCR test kunt laten zien die maximaal 24 uur oud is.

  • Tienrittenkaarten blijven geldig. Ook als je besluit tijdelijk te stoppen i.v.m. deze nieuwe maatregelen.

  • Bij de  buitentrainingen zoals de sportief wandeltrainingen en hardlooptrainingen van Faasse Fit is het niet noodzakelijk te scannen op QR codes omdat dit in de buitenlucht is. 

Middellange afstandswandelingen

Faasse Fit organiseert middellange afstandwandelingen in samenwerking met Aad Faasse. Deze wandelingen vinden plaats in het voorjaar in de Eilandspolder. Data in 2022 zijn nog niet bekend.

Aad is na een blessuregevoelige hardloop carrière inmiddels ruim 30 jaar fysiek probleemloos 'sportief wandelaar'. Zijn wandel CV bevat onder andere 28 Apeldoornse wandelvierdaagsen, bergwandeltochten en lange afstandsroutes in eigen land en daar buiten. De hardloopschoenen zijn definitief met pensioen en naast wandelen, fietst, zwemt, golft, biljart en speelt Aad competitietafeltennis. Als wandelaar en natuurliefhebber en woonachtig in Alkmaar zijn de duinen in Bergen en Schoorl alsmede de Noord- Hollandse polderdijken bekend en geliefd terrein voor hem! 

 

Gezonde voeding

Faasse Fit werkt op het gebied van voedingskennis samen met Antoinet de Jong van Pilates Studio To Flow. Bij Antoinet kun je terecht met alle vragen over jouw voedingspatroon. Wil je afvallen? Of is het NU tijd voor een gezondere leefstijl?
To Flow biedt verschillende pakketten aan met trainingen en begeleiding naar een bewustere leefstijl. Zo kan je een Health Check boeken om te kijken hoe je er voor staat of een keuze pakket maken met trainingen binnen To Flow & Faasse Fit. Ook organiseert To Flow elke maand de gezonde Healthy Green Week.
Tijd om het roer om te gooien? Wij staan klaar voor je!