Iedereen fit met Faasse Fit!

Faasse Fit staat voor verantwoord en met plezier bewegen en is er zowel voor de beginnende sporter als de geoefende sporter.  Bij Faasse Fit wordt gekeken naar de mens in zijn/haar geheel en wordt er zowel privéles gegeven als in kleine groepjes zodat er met voldoende persoonlijke aandacht getraind kan worden.

In de hectiek van het leven wanneer het denken niet

meer 'uit' gezet kan worden en over kan gaan in piekeren, ons lichaam signalen afgeeft waar dan moeilijker naar geluisterd kan worden, is de kans groot dat men onder stress gebukt kan raken. Een beetje stress is niet schadelijk en juist zelfs nodig om tot actie te komen. Maar als er teveel en langdurige stress

aanwezig is kan dit onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid aantasten. Op lange termijn kan stress

onder andere geheugenverlies, depressie, angst, hartkwalen en beroertes veroorzaken.

In deze COVID-19 tijd hebben veel mensen over het algemeen minder sociale contacten en moet men bijvoorbeeld collega's missen doordat men het grootste deel van de week thuis werkt. Het risico bestaat dat er een disbalans ontstaat tussen werk en privéleven. Ook oudere mensen hebben door de huidige omstandigheden minder contacten en kunnen vereenzamen.

De mens is een sociaal wezen. In beweging blijven en met name bewegen in groepsverband, met inachtneming van de huidige fysieke afstandsregels in verband met COVID -19 bevorderen sociale interacties wat de levensvreugde kan vergroten. Het is wetenschappelijk bewezen dat depressieve klachten, stemmingsklachten en angstklachten afnemen als men regelmatig in beweging is. Faasse Fit heeft een scala aan sportieve groepsactiviteiten wat kan bijdragen aan de bevordering van het welzijn van de mens!

Faasse Fit werkt ook graag samen met bedrijven waarbij het doel is om werknemers fitter te laten worden en ziekteverzuim terug te dringen. Samen bewegen en sporten heeft bovendien een verbindende werking en verhoogt het werkplezier! Bewegen is zowel goed voor het lijf als voor het brein. Het fitte brein van fitte werknemers maken een bedrijf gezonder!

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Yogashoot-2934.jpg
Sportief Wandelen Faasse Fit-0297.jpg